Spaghetti met zalm, citroen, paksoi en broccoli
Ingrediënten
- 300 g gerookte zalm
- 200 g spaghetti
- 400 g broccoli
- 150 g paksoi
- 150 g philadelphia light
- 1 citroen
- 50 g rucola
- dille
- peper van de molen
Instructies
-
Snij de broccoli in kleine roosjes.
-
Snij de bladeren van de paksoi. Was ze en snij ze in grove stukken.
-
Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking in een grote kom met gezouten water. 3 min voor de pasta gaar is voeg je de broccoli en de paksoibladeren toe.
-
Na dat de groenten 3 minuten hebben mee gekookt met de pasta giet je alles af.
Hou een beetje van het kookvocht aan de kant.
-
Breng de pasta en groenten terug in de kookpot en warm voorzichtig op.
-
Voeg de philadelphia toe en laat smelten tussen de warme pasta en groenten.
-
Snij de gerookte zalm in plakjes en meng deze onder de pasta samen met 5 el van het kookvocht. Laat alles verder opwarmen.
-
Rasp de pel van de citroen en voeg de zeste toe aan de pasta.
Pers de citroen en voeg 2 el van het citroensap toe.
-
Kruid alles met peper van de molen.
-
Roer de rucola onder de pasta en verdeel in kommetjes.
Werk af met dille.
Smakelijk!
Bron: healthyfood.co.uk