Opgevulde kalfsrolletjes met spaghetti courgetti

Opgevulde kalfsrolletjes met spaghetti courgetti

Hoeveelheid 2 personen

Ingrediënten

Kalfsrolletjes

  • 4 fijngesneden kalfslapjes
  • 1 bol mozzarella
  • 4 schellen parmaham
  • peper
  • parmezaanschilfers

Spaghetti courgetti

  • 2 courgettes
  • 1 citroen
  • 100 g gemalen parmezaan

Saus

  • 2 rode uien
  • 500 g passata
  • basilicum
  • oregano
  • rozemarijn
  • salie
  • 20 groene olijven
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Tomaatjes

  • 25 tal kerstomaatjes
  • 4 teentjes look
  • rozemarijn
  • basilicum
  • oregano
  • peper en zout
  • olijfolie

Instructies

Tomaatjes

  1. Verwarm de oven op 180°C.

  2. Schil de look en pers ze uit in een ovenschaaltje.

  3. Snij de kerstomaatjes in twee en voeg toe aan de look.

    Overgiet alles met flink wat olijfolie en kruid met peper, zout, basilicum, rozemarijn en oregano.

  4. Meng alles goed door elkaar en plaats voor 20min in een voorverwarmde oven van 180°C.

Saus

  1. Schil de uien en snij deze fijn.

    Stoof de uien in wat olijfolie in een pannetje.

  2. Voeg de passata en de kruiden toe en laat garen.

  3. Snij de olijven fijn en meng onder de tomatensaus.

    Kruid met peper en zout.

Kalfslapjes

  1. Kruid de kalfslapjes met peper.

    Leg op ieder lapje een schelletje parmaham.

  2. Snij de mozzarella bol in 4 delen en leg een plakje mozzarella in het midden van een kalfslapje.

  3. Vouw de lapjes toe door eerst 1 deel over de mozzarella te leggen (van de kant naar het midden vouwen) en dan het andere deel er over te leggen (van de andere kant naar het midden vouwen). Steek een tandenstoker in het midden door het volledige lapje en de vulling zodat alles mooi vast blijft zitten.

  4. Bak de kalfsrolletjes rondom bruin in een hete ovenbestendige pan met boter.

    Plaats de pan in de oven van 180°C. Afhankelijk van de dikte van het vlees laat je het vlees 10-15 min garen in de oven.

Spaghetti courgetti

  1. Snij de courgettes in lange dunne slierten. Dit gaat het makkelijkst met een speciale spiraalsnijder voor groenten.

  2. Pers de citroen en meng het citroensap samen met de gemalen parmezaan door de courgetteslierten.


  3. Verdeel de courgetteslierten over de borden.

    Giet er wat tomatensaus over en leg de kalfsrolletjes er vanboven op.

  4. Werk af met de geroosterde tomaatjes en parmezaanschilfers.

    Smakelijk!

Inspiratie: Spar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating