Midden-Oosterse worteldip
Ingrediënten
- 500 g wortelen
- 2 teentjes knoflook
- 2 el olijfolie
- een snuifje cayennepeper/harissa
- 1 kl komijnpoeder
- 1 el citroensap
- zout
Instructies
-
Schil de wortelen en look en snijd in stukjes.
-
Doe de wortelen en look in een kookpot en vul met water tot alles juist onder staat. Breng aan de kook.
Laat zachtjes koken voor 15 min en laat uitlekken.
-
Breng alles in een blender of thermomix en mix fijn.
[thermomix: 5sec, stand 6]
-
Verhit de olie in een pannetje en bak de komijn en cayennepeper/harissa kort.
-
Roer dit mengsel door de wortelen samen met het citroensap.
Kruid met zout.
-
Bewaar in de koelkast in een afgedekt potje.
Werk af met een zwarte olijf.
Smakelijk!
Bron: kitchenista.nl