cheesecake in een glaasje
Ingrediënten
- 125 g speculooskoekjes
- 40 g boter
- 180 ml room (min 35% VG)
- 50 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 300 g roomkaas (Philadelphia)
- 125 g rood fruit (diepvries)
- 1 el suiker
- 2 blaadjes gelatine
Topping
- framboosjes
- meringue
Instructies
Koekjeslaag
-
Laat de boter rustig smelten in een klein pannetje.
-
Verkruimel de speculooskoekjes in een blender/hakmolen
-
Meng de gesmolten boter door de koekjeskruimels.
Roer goed door elkaar.
-
Verdeel over de glaasjes en druk aan met de bolle kant van een lepel.
Roomkaas laag
-
Klop de room met de suiker en de vanillesuiker op.
-
Klop er de roomkaas door tot een glad mengsel.
-
Verdeel over de glaasjes en laat enkele uren opstijven in de koelkast.
Fruitlaag
-
Laat het diepvriesfruit smelten op een laag vuurtje samen met de suiker.
Voeg eventueel 1 el water toe.
-
Week de blaadjes gelatine in een kommetje met koud water.
-
Mix het gesmolten fruit met een staafmixer zodat je een fruitsoepje bekomt.
-
Knijp de gelatineblaadjes uit en laat deze smelten in het fruit.
-
Als de gelatine volledig gesmolten is, kan je het fruit over de glaasjes verdelen.
-
Laat opstijven in de koelkast.
Topping
-
Werk de glaasjes af met een framboosje en strooi er wat verkruimelde meringue over.
Smakelijk!