Cheesecake in een glaasje

cheesecake in een glaasje

Course Dessert
Hoeveelheid 6 glaasjes

Ingrediënten

  • 125 g speculooskoekjes
  • 40 g boter
  • 180 ml room (min 35% VG)
  • 50 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 300 g roomkaas (Philadelphia)
  • 125 g rood fruit (diepvries)
  • 1 el suiker
  • 2 blaadjes gelatine

Topping

  • framboosjes
  • meringue

Instructies

Koekjeslaag

  1. Laat de boter rustig smelten in een klein pannetje.

  2. Verkruimel de speculooskoekjes in een blender/hakmolen

  3. Meng de gesmolten boter door de koekjeskruimels.

    Roer goed door elkaar.

  4. Verdeel over de glaasjes en druk aan met de bolle kant van een lepel.

Roomkaas laag

  1. Klop de room met de suiker en de vanillesuiker op.

  2. Klop er de roomkaas door tot een glad mengsel.

  3. Verdeel over de glaasjes en laat enkele uren opstijven in de koelkast.

Fruitlaag

  1. Laat het diepvriesfruit smelten op een laag vuurtje samen met de suiker.

    Voeg eventueel 1 el water toe.

  2. Week de blaadjes gelatine in een kommetje met koud water.

  3. Mix het gesmolten fruit met een staafmixer zodat je een fruitsoepje bekomt.

  4. Knijp de gelatineblaadjes uit en laat deze smelten in het fruit.

  5. Als de gelatine volledig gesmolten is, kan je het fruit over de glaasjes verdelen.

  6. Laat opstijven in de koelkast.

Topping

  1. Werk de glaasjes af met een framboosje en strooi er wat verkruimelde meringue over.

    Smakelijk!

Tip

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating