Pizza met pompoen, geitenkaas en walnoten
Hoeveelheid 2 personen
Ingrediënten
- 1 pizzadeeg
- 1/2 butternutpompoen
- 2 rode uien
- een handvol walnoten
- 1 rolletje verse geitenkaas
- rozemarijn
- peper en zout
Instructies
-
Snij de butternutpompoen in twee.
Schil de pompoen en snij in grote stukken.
-
Kook de pompoenstukken in gezouten water voor ongeveer 10 min.
-
Pel ondertussen de rode uien en snij in fijne ringetjes.
-
Rol de pizzadeeg open en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
Verwarm de oven op 200°C.
-
Haal na 10 min de pompoen van het vuur en giet het water af.
Stamp de pompoen tot een puree.
Kruid met peper en zout.
-
Verdeel de pompoenpuree over het pizzadeeg.
-
Beleg de pizza met de rode ui, walnoten en verse geitenkaas.
Kruid met gedroogde rozemarijn.
-
Bak de pizza ongeveer 15-20 min in de hete oven.
Smakelijk!
Tip
Je kan de pizza ook nog beleggen met wat spekreepjes.