Pizza met pompoen, geitenkaas en walnoten

Pizza met pompoen, geitenkaas en walnoten

Hoeveelheid 2 personen

Ingrediënten

  • 1 pizzadeeg
  • 1/2 butternutpompoen
  • 2 rode uien
  • een handvol walnoten
  • 1 rolletje verse geitenkaas
  • rozemarijn
  • peper en zout

Instructies

  1. Snij de butternutpompoen in twee.

    Schil de pompoen en snij in grote stukken.

  2. Kook de pompoenstukken in gezouten water voor ongeveer 10 min.

  3. Pel ondertussen de rode uien en snij in fijne ringetjes.

  4. Rol de pizzadeeg open en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.

    Verwarm de oven op 200°C.

  5. Haal na 10 min de pompoen van het vuur en giet het water af.

    Stamp de pompoen tot een puree.

    Kruid met peper en zout.

  6. Verdeel de pompoenpuree over het pizzadeeg.

  7. Beleg de pizza met de rode ui, walnoten en verse geitenkaas.

    Kruid met gedroogde rozemarijn.

  8. Bak de pizza ongeveer 15-20 min in de hete oven.

    Smakelijk!

Tip

Je kan de pizza ook nog beleggen met wat spekreepjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating