Scampi’s met rode curry en lychees

Scampi's met rode curry en lychees

Hoeveelheid 2 personen

Ingrediënten

  • 24 scampi's
  • 1 blik lychees
  • 150 g Aziatische groentenmengeling
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 5 cm gember
  • 1/2 chilipeper
  • 1 citroengras
  • 2 kl limoensap
  • 2 el rode curry
  • 1 blik (400ml) kokosmelk
  • 1 kl vissaus
  • 2 kl tomatenpuree
  • olijfolie
  • 200 g noedels, tagliatelle of rijst

Instructies

  1. Ontdooi de scampi's, pel en ontdarm ze.

  2. Schil de ui, look en gember.

    Snij in kleine stukjes.

  3. Doe wat olijfolie in een wokpan.

    Laat de ui, look en gember bakken.

  4. Verwijder de zaadjes uit de chilipeper en snij de halve chilipeper fijn.

    Laat meebakken.

  5. Kruid de scampi's met peper en zout en laat meebakken.

  6. Voeg het citroengras toe en de groentemengeling.

  7. Blus met limoensap en vissaus.

  8. Voeg de rode currypasta toe en meng er de kokosmelk door.

    Proef en voeg currypasta toe naar smaak.

  9. Roer de tomatenpuree door de saus.

    Laat even doorkoken.

  10. Kook de noedels, tagliatelle of rijst zoals aangegeven op de verpakking.

  11. Laat de lychees uitlekken en voeg deze als laatste toe aan de saus.

  12. Serveer de noedels, tagliatelle of rijst met de curry.

    Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating