Scampi's met rode curry en lychees
Ingrediënten
- 24 scampi's
- 1 blik lychees
- 150 g Aziatische groentenmengeling
- 1 ui
- 1 teentje look
- 5 cm gember
- 1/2 chilipeper
- 1 citroengras
- 2 kl limoensap
- 2 el rode curry
- 1 blik (400ml) kokosmelk
- 1 kl vissaus
- 2 kl tomatenpuree
- olijfolie
- 200 g noedels, tagliatelle of rijst
Instructies
-
Ontdooi de scampi's, pel en ontdarm ze.
-
Schil de ui, look en gember.
Snij in kleine stukjes.
-
Doe wat olijfolie in een wokpan.
Laat de ui, look en gember bakken.
-
Verwijder de zaadjes uit de chilipeper en snij de halve chilipeper fijn.
Laat meebakken.
-
Kruid de scampi's met peper en zout en laat meebakken.
-
Voeg het citroengras toe en de groentemengeling.
-
Blus met limoensap en vissaus.
-
Voeg de rode currypasta toe en meng er de kokosmelk door.
Proef en voeg currypasta toe naar smaak.
-
Roer de tomatenpuree door de saus.
Laat even doorkoken.
-
Kook de noedels, tagliatelle of rijst zoals aangegeven op de verpakking.
-
Laat de lychees uitlekken en voeg deze als laatste toe aan de saus.
-
Serveer de noedels, tagliatelle of rijst met de curry.
Smakelijk!