Lasagne van witloof met ham
Ingrediënten
- 4 witloofstronken
- 200 g hamblokjes
- 6 lasagnebladen
- 150 g gruyèrekaas
- 3 el boter
- 3 el bloem
- melk
- nootmuskaat
- peper en zout
Instructies
-
Verwijder de achterkant van de witloofstronken.
Snij het witloof in reepjes.
-
Doe 1 el boter in een kom en laat smelten.
Stoof hier de witloofreepjes in. Kruid met peper en zout.
-
Maak ondertussen de kaassaus door 2 el boter te laten smelten.
Haal van het vuur en meng er de bloem door tot je een mooie roux bekomt.
-
Doe nu wat melk in de kom en klop de roux los.
Plaats terug op het vuur en laat doorkoken.
Voeg melk toe tot je een gladde saus bekomt.
-
Kruid de saus met nootmuskaat, peper en zout.
Haal van het vuur en voeg de helft van de gruyèrekaas toe.
Laat de kaas smelten in de warme saus.
-
Neem een ovenschotel en verdeel er wat kaassaus over.
Leg hierop een laagje lasagnebladen
-
Verdeel de helft van het witloof over de lasagnebladen en hierop verdeel je de helft van de hamblokjes.
-
Giet nu de helft van de overgebleven kaassaus erover en leg er opnieuw een laag lasagnebladen op.
Verdeel nu de rest van het witloof en de hamblokjes erover.
-
Leg een laatste laag lasagnebladen er op en werk af met de rest van de kaassaus.
-
Verdeel tot slot de gruyèrekaas over de ovenschotel.
Plaat voor 30min in een voorverwarmde oven van 200°C.
Smakelijk!