Zalmburger met avocadocrème
Ingrediënten
- 2 hamburgerbroodjes
- 200 g verse zalm
- 2 el hazelnootpoeder
- 2 teentjes look
- 1 el ketjap manis
- een snuifje komijnpoeder
- een snuifje chilipoeder
- enkele blaadjes sla
- 1 avocado
- 2 el Griekse yoghurt
- 1/2 citroen
- dille
- 1 rode ui
- peper en zout
- olijfolie
Instructies
-
Verwijder de pit en de schil van de avocado.
Doe in een hoge beker.
-
Pers de halve citroen uit en doe het sap ook in de beker.
Voeg de Griekse yoghurt toe en kruid met dille, peper en zout.
-
Mix het geheel tot een crème.
Plaats in de koelkast.
-
Snij de verse zalm in grove stukken en breng hem in een blender of Thermomixer.
-
Pel de look en voeg toe aan de zalm.
Doe ook het hazelnootpoeder, ketjap manis, komijnpoeder en chilipoeder in de blender. Kruid met peper en een kleine hoeveelheid zout.
-
Mix de zalm fijn.
Maak van de mengeling 2 bollen en druk ze plat tot hamburgers.
-
Doe wat olijfolie in een antikleefpan en bak de hamburgers gaar.
-
Schil ondertussen de rode ui en snij in fijne ringen.
-
Snij de broodjes doormidden en leg kort even onder de grill.
-
Verdeel de avocadocrème de broodjes.
Leg hierop de gebakken zalmburger. Werk af met de rode ui en enkele blaadjes sla.
Smakelijk!