Vlierbloesemsiroop
Ingrediënten
- 25 tal grote vlierbloesem schermen
- 2 citroenen
- 1 liter water
- 1 kg kristalsuiker
Instructies
-
Controleer de vlierbloesems op beestjes en ander vuil.
-
Was de citroenen goed en snij in schijfjes.
-
Leg de vlierbloesems en citroenschijfjes afwisselend in een grote bokaal of kom.
-
Vul met water tot alles onder staat en sluit de bokaal/kom af.
-
Laat minimum 24u intrekken.
-
Zeef de vloeistof met een neteldoek of handdoek en vang het vocht op.
Wring de neteldoek met citroenen en vlierbloesems nog eens goed uit.
-
Meet de overgebleven vloeistof af.
-
Voeg per dl vloeistof 100g suiker toe.
Als je dus 1 liter vloeistof hebt, voeg je 1kg suiker toe.
-
Breng de vloeistof met de suiker aan de kook.
Laat 2 min koken en zet het vuur af.
-
Giet de siroop in gesteriliseerde, afsluitbare flessen en bewaar in de koelkast.
-
Je kan de siroop aanlengen met water of tonic voor een limonade of mocktail.
Ook heerlijk in een gin tonic.