Ga terug
Print

Vlierbloesemsiroop

Bereidingstijd 1 dag

Ingrediƫnten

  • 25 tal grote vlierbloesem schermen
  • 2 citroenen
  • 1 liter water
  • 1 kg kristalsuiker

Instructies

  1. Controleer de vlierbloesems op beestjes en ander vuil.

  2. Was de citroenen goed en snij in schijfjes.

  3. Leg de vlierbloesems en citroenschijfjes afwisselend in een grote bokaal of kom.

  4. Vul met water tot alles onder staat en sluit de bokaal/kom af.

  5. Laat minimum 24u intrekken.

  6. Zeef de vloeistof met een neteldoek of handdoek en vang het vocht op.

    Wring de neteldoek met citroenen en vlierbloesems nog eens goed uit.

  7. Meet de overgebleven vloeistof af.

  8. Voeg per dl vloeistof 100g suiker toe.

    Als je dus 1 liter vloeistof hebt, voeg je 1kg suiker toe.

  9. Breng de vloeistof met de suiker aan de kook.

    Laat 2 min koken en zet het vuur af.

  10. Giet de siroop in gesteriliseerde, afsluitbare flessen en bewaar in de koelkast.

  11. Je kan de siroop aanlengen met water of tonic voor een limonade of mocktail.

    Ook heerlijk in een gin tonic.