éclair met framboos en pistache

éclair met framboos en pistache

Course Dessert
Hoeveelheid 10 éclairs

Ingrediënten

Pistachevulling

  • 50 g gepelde pistachenoten
  • 50 ml room
  • 200 g roomkaas
  • groene kleurstof
  • 90 g witte chocolade
  • 1 tl pistache smaakstof
  • 200 ml room
  • 1 zakje klop-fix

éclairs

  • 100 g boter
  • 100 g melk
  • 100 g water
  • 150 g patisseriebloem
  • 6+1 eieren

Glazuur+ afwerking

  • 100 g gevriesdroogde frambozen
  • 175 g witte chocolade
  • 120 ml room
  • roze kleurstof
  • 200 g verse frambozen

Instructies

Pistachevulling

  1. Hak de pistachenoten heel fijn in een blender of thermomix.

    Meng de 50ml room en de pistachesmaakstof door de gehakte noten tot je een pasta bekomt.

  2. Klop de roomkaas op zodat deze licht en fluffy is.

  3. Smelt de witte chocolade au bain-marie.

  4. Meng de gesmolten witte chocolade en de pistachepasta door de roomkaas.

  5. Meng er ook een kleine hoeveelheid groene kleurstof door.

  6. Klop de room met een zakje klop-fix stevig op.

    Meng deze ook door de groene pistachevulling. Plaats in de koelkast.

éclairs

  1. Verwarm de oven op 200°C.

  2. Doe de boter, water en melk in een kom en breng aan de kook.

  3. Als alles gesmolten is, voeg je de bloem toe. Roer goed door elkaar en laat drogen op een lager vuurtje.

  4. Haal van het vuur en voeg de 6 eieren één voor één toe aan het mengsel. De eieren zullen niet goed mengen, maar na een tijdje roeren zal dit één geheel vormen.

  5. Voeg een klein snuifje zout toe.

  6. Leg bakpapier op een bakplaat en doe het deeg in een spuitzak.

  7. Spuit met een niet-gekartelde spuitmond lange (ong 10cm) éclairs op het bakpapier.

  8. Meng 1 eierdooier met een scheutje melk door elkaar en borstel de bovenkant van de éclairs hiermee in.

  9. Bak de éclairs nu 25min in de oven van 200°C. Open de deur van de oven NIET tijdens het bakken, anders vallen de éclairs in.

  10. Laat de éclairs volledig afkoelen na het bakken.

Glazuur + afwerking

  1. Doe de gevriesdroogde frambozen in een plastiek zak en crush ze met een deegrol.

    Neem een zeef en plaat er een ruime kom onder.

    Zeef de gevriesdroogde frambozen. Het frambozenpoeder vang je op in de kom. De grotere stukken hou je apart.

  2. Doe de witte chocolade en room in een kom en laat op een laag vuurtje smelten.

  3. Doe het gesmolten chocolade-roommengsel in de kom met het frambozenpoeder en meng door elkaar.

  4. Voeg een beetje roze kleurstof toe.

  5. Laat het glazuur afkoelen en indikken.

  6. Snij de afgekoelde éclairs open.

  7. Spuit de opgesteven pistachevulling in de éclairs.

  8. Duw 2 verse frambozen in de vulling.

  9. Dip de bovenkant van de éclairs in het glazuur en plaats op de opgevulde éclair.

  10. Gebruik de grotere stukjes van de gevriesdroogde frambozen om op het glazuur te strooien.

  11. Je kan ook wat pistachenootjes grof hakken en op het glazuur strooien.

  12. Plaats de éclairs enkele uren in de koelkast alvorens te serveren.

    Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *