Poké bowl met zalm en tonijn

Poké bowl met zalm en tonijn

Hoeveelheid 4 personen

Ingrediënten

  • 250 g sushirijst
  • 5 el rijstazijn
  • 4 radijzen
  • 2 avocado's
  • 1/2 komkommer
  • 150 g edamamebonen (ik gebruikte deze uit de diepvries)
  • 250 g verse zalm
  • 250 g verse tonijn
  • 5 tal norivellen
  • 1 el mayonaise
  • 1/2 kl sriracha (chilisaus)
  • 2 el sojasaus
  • 1/2 kl sesamolie
  • 1/2 limoen (sap)
  • sesamzaadjes

Instructies

  1. Spoel de sushirijst in een zeef met water.

    Kook de rijst dan volgens de verpakking.

    Zet het vuur af en laat de rijst nog 10min staan in de kookpot.

  2. Schep hierna de rijst over in een stenen of plastieken kom en meng er de rijstazijn door.

    Laat nu volledig afkoelen.

  3. Snij de norivellen in dikke repen en laat deze wellen in een kommetje met heet water.

    Laat ze daarna uitlekken in een zeefje.

  4. Meng de mayonaise met de sojasaus, sriracha, sesamolie en het limoensap.

    Snij de zalm in blokjes en meng er het mayonaise mengsel onder.

  5. Kook de endamamebonen kort in lichtgezouten water.

    Laat ze afkoelen en haal de boontjes uit de peulen.

  6. Snij de verse tonijn in blokjes.

    Snij de radijzen in dunne schijfjes, de avocado in reepjes/blokjes en de komkommer in reepjes.

  7. Schep nu de sushirijst in diepe kommetjes. Dresseer er de groenten, vis en zeewier over.

    Werk af met wat sesamzaadjes.

    Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *