Melo-cakes
Ingrediënten
Boterdeeg
- 100 g zachte boter
- 65 g bloemsuiker
- 1 g zout
- 1 klein ei
- vanille extract
- 170 g bloem
Schuimpjes
- 3 blaadjes gelatine
- 40 g water
- 100 g kristalsuiker
- 20 g glucose
- 2 eiwitten
Topping
- 300 g chocolade (pure of melk)
Instructies
-
Meng de zachte boter met de bloemsuiker, het zout, het vanille extract (enkele druppeltjes) en het eitje. Roer dit met een houten lepel tot een egale massa.
-
Voeg de bloem toe en meng alles mooi tot een deeg.
-
Rol het deeg uit tussen 2 vellen bakpapier tot ongeveer 3mm dik. Plaats even in de diepvries.
-
Neem een glas of een uitsteekvormpje van 5cm diameter en steek er koekjes mee uit.
Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
-
Bak de koekjes in een voorverwarmde oven van 165°C voor 15 min.
-
Week ondertussen de gelatine in een kom met koud water.
-
Laat de koekjes helemaal afkoelen voor je aan de schuimpjes begint.
Schuimpjes
-
Breng het water, de suiker en de glucose aan de kook tot 121°C.
-
Knijp de gelatineblaadjes uit en laat deze smelten in de suikersiroop.
-
Klop de eiwitten op in een hoge beker en voeg beetje per beetje de warme suikersiroop toe. Klop het schuim helemaal op.
-
Neem een spuitzak met rond spuitmondje (geen tandjes).
Spuit toefjes schuim op de afgekoelde koekjes.
-
Plaats de koekjes nu in de koelkast voor enkele uren.
-
Wanneer het schuim is afgekoeld en opgesteven, laat je de chocolade au bain-marie smelten.
-
Plaats de melo-cakes op een rooster.
Schep telkens een grote eetlepel chocolade en giet deze over de schuimzoenen zodat de chocolade mooi van boven naar beneden over de schuimpjes loopt.
-
Laat de chocolade opstijven in de koelkast.
Smakelijk!