Neem een glas of een uitsteekvormpje van 5cm diameter en steek er koekjes mee uit.
Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de koekjes in een voorverwarmde oven van 165°C voor 15 min.
Week ondertussen de gelatine in een kom met koud water.
Laat de koekjes helemaal afkoelen voor je aan de schuimpjes begint.
Breng het water, de suiker en de glucose aan de kook tot 121°C.
Knijp de gelatineblaadjes uit en laat deze smelten in de suikersiroop.
Klop de eiwitten op in een hoge beker en voeg beetje per beetje de warme suikersiroop toe. Klop het schuim helemaal op.
Neem een spuitzak met rond spuitmondje (geen tandjes).
Spuit toefjes schuim op de afgekoelde koekjes.
Plaats de koekjes nu in de koelkast voor enkele uren.
Wanneer het schuim is afgekoeld en opgesteven, laat je de chocolade au bain-marie smelten.
Plaats de melo-cakes op een rooster.
Schep telkens een grote eetlepel chocolade en giet deze over de schuimzoenen zodat de chocolade mooi van boven naar beneden over de schuimpjes loopt.
Laat de chocolade opstijven in de koelkast.
Smakelijk!