Frisco van advocaatbavarois
Ingrediënten
- 70 g advocaat
- 1.5 blaadje gelatine
- 150 g room (>35%V.G.)
- 25 g suiker
- 250 g witte chocolade
- 50 g arachideolie
- 10 koekjes amandelbrood
Benodigdheden
- friscovormpjes
- friscostokken
Instructies
-
Week de gelatine in een kom met koud water.
-
Doe de room samen met de suiker in een hoge beker en klop stevig op.
-
Knijp de gelatineblaadjes uit en laat ze smelten in een klein pannetje (middelhoog vuur). Wanneer de gelatine gesmolten is, meng je deze onder de advocaat.
-
Meng de opgeklopte room door de advocaatmengeling tot een gladde crème.
-
Neem de friscovormpjes en vul ze tot de helft met de advocaatcrème.
-
Kraak wat amandelbrood in stukjes en leg deze op de crème.
Stop de stokjes in de friscovormpjes en vul ze nu helemaal op met advocaatcrème.
-
Verwijder het teveel aan crème door de vormpjes glad te strijken met een mes.
-
Plaats in de diepvries en laat hard worden.
-
Smelt de witte chocolade au bain-marie.
Meng de arachideolie door de chocolade.
-
Verkruimel de rest van de koekjes (amandelbrood).
-
Haal de frisco's uit hun vorm.
Giet de witte chocolade over de frisco's zodat deze overal in de chocolade is gedrenkt.
-
Strooi er wat verkruimeld amandelbrood over terwijl de chocolade nog niet hard is. Plaats terug even in de diepvries tot de chocolade is opgesteven.
Smakelijk!
Inspiratie: Bakken voor iedereen 2