Frisco van advocaatbavarois

Frisco van advocaatbavarois

Hoeveelheid 4 frisco's

Ingrediënten

  • 70 g advocaat
  • 1.5 blaadje gelatine
  • 150 g room (>35%V.G.)
  • 25 g suiker
  • 250 g witte chocolade
  • 50 g arachideolie
  • 10 koekjes amandelbrood

Benodigdheden

  • friscovormpjes
  • friscostokken

Instructies

  1. Week de gelatine in een kom met koud water.

  2. Doe de room samen met de suiker in een hoge beker en klop stevig op.

  3. Knijp de gelatineblaadjes uit en laat ze smelten in een klein pannetje (middelhoog vuur). Wanneer de gelatine gesmolten is, meng je deze onder de advocaat.

  4. Meng de opgeklopte room door de advocaatmengeling tot een gladde crème.

  5. Neem de friscovormpjes en vul ze tot de helft met de advocaatcrème.

  6. Kraak wat amandelbrood in stukjes en leg deze op de crème.

    Stop de stokjes in de friscovormpjes en vul ze nu helemaal op met advocaatcrème.

  7. Verwijder het teveel aan crème door de vormpjes glad te strijken met een mes.

  8. Plaats in de diepvries en laat hard worden.

  9. Smelt de witte chocolade au bain-marie.

    Meng de arachideolie door de chocolade.

  10. Verkruimel de rest van de koekjes (amandelbrood).

  11. Haal de frisco's uit hun vorm.

    Giet de witte chocolade over de frisco's zodat deze overal in de chocolade is gedrenkt.

  12. Strooi er wat verkruimeld amandelbrood over terwijl de chocolade nog niet hard is. Plaats terug even in de diepvries tot de chocolade is opgesteven.

    Smakelijk!

Inspiratie: Bakken voor iedereen 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating