Tabouleh van boekweit met tomaat en garnalen
Hoeveelheid 2 personen
Ingrediënten
- 100 g boekweit
- een handvol verse munt
- 300 g tomaten (ik nam een mengeling van trostomaten en Kumato's)
- 1/2 rode ui
- 150 g garnalen
- 1 citroen
- 1 el olijfolie
- peper en zout
- een handvol pistachenoten
Instructies
-
Kook de boekweit zoals aangegeven op de verpakking.
Giet hem af en laat afkoelen onder stromend koud water.
Laat goed uitlekken.
-
Verwijder de zaadjes van de tomaten en snij in fijne blokjes.
-
Schil de ui en hak fijn.
-
Pel de pistachenoten en hak grof.
-
Doe de gekoelde boekweit in een grote mengkom.
Voeg er de tomaten, rode ui en pistachenoten aan toe.
-
Hak de verse munt fijn en meng onder de tabouleh.
-
Pers de citroen uit boven de tabouleh.
Voeg ook de olijfolie en garnalen toe.
-
Kruid met peper en zout.
Smakelijk!
Inspiratie: De detox kitchen bible