Ga terug
Print

Tabouleh van boekweit met tomaat en garnalen

Hoeveelheid 2 personen

Ingrediƫnten

  • 100 g boekweit
  • een handvol verse munt
  • 300 g tomaten (ik nam een mengeling van trostomaten en Kumato's)
  • 1/2 rode ui
  • 150 g garnalen
  • 1 citroen
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout
  • een handvol pistachenoten

Instructies

  1. Kook de boekweit zoals aangegeven op de verpakking.

    Giet hem af en laat afkoelen onder stromend koud water.

    Laat goed uitlekken.

  2. Verwijder de zaadjes van de tomaten en snij in fijne blokjes.

  3. Schil de ui en hak fijn.

  4. Pel de pistachenoten en hak grof.

  5. Doe de gekoelde boekweit in een grote mengkom.

    Voeg er de tomaten, rode ui en pistachenoten aan toe.

  6. Hak de verse munt fijn en meng onder de tabouleh.

  7. Pers de citroen uit boven de tabouleh.

    Voeg ook de olijfolie en garnalen toe.

  8. Kruid met peper en zout.

    Smakelijk!