Thaïse viscurry

Thaïse viscurry

Hoeveelheid 2 personen

Ingrediënten

  • 2-3 stukken witte vis
  • 600 ml kokosmelk
  • 2 teentjes look
  • 1 chilipeper
  • 5 cm gember
  • olijfolie
  • 4 kl rode currypasta
  • 1 kl tomatenpuree
  • 1 limoen
  • 1 kleine broccoli
  • 2 el vissaus (Aziatische afdeling in de supermarkt)
  • 125 g basmatirijst
  • koriander

Instructies

  1. Schil de look en de gember en hak fijn.

    Verwijder de zaadjes van de chilipeper en snij in kleine stukjes.

  2. Doe een grote scheut olijfolie in een wokpan en bak er de gember, look en chilipeper in.

  3. Schep er de rode currypasta en de tomatenpuree en laat kort even meebakken.

  4. Blus met de kokosmelk en meng alles goed door elkaar.

  5. Voeg er de vissaus en het sap van 1 limoen aan toe.

  6. Snij de broccoli in kleine roosjes.

    Leg de roosjes in de saus en laat op een laag vuurtje pruttelen.

  7. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.

  8. Snij de vis in middelgrote stukken en voeg toe aan de curry.

    Laat alles nog even doorkoken tot de broccoli en vis gaar zijn.

  9. Serveer met de rijst en enkele blaadjes koriander.

    Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *