Thaïse viscurry
Hoeveelheid 2 personen
Ingrediënten
- 2-3 stukken witte vis
- 600 ml kokosmelk
- 2 teentjes look
- 1 chilipeper
- 5 cm gember
- olijfolie
- 4 kl rode currypasta
- 1 kl tomatenpuree
- 1 limoen
- 1 kleine broccoli
- 2 el vissaus (Aziatische afdeling in de supermarkt)
- 125 g basmatirijst
- koriander
Instructies
-
Schil de look en de gember en hak fijn.
Verwijder de zaadjes van de chilipeper en snij in kleine stukjes.
-
Doe een grote scheut olijfolie in een wokpan en bak er de gember, look en chilipeper in.
-
Schep er de rode currypasta en de tomatenpuree en laat kort even meebakken.
-
Blus met de kokosmelk en meng alles goed door elkaar.
-
Voeg er de vissaus en het sap van 1 limoen aan toe.
-
Snij de broccoli in kleine roosjes.
Leg de roosjes in de saus en laat op een laag vuurtje pruttelen.
-
Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
-
Snij de vis in middelgrote stukken en voeg toe aan de curry.
Laat alles nog even doorkoken tot de broccoli en vis gaar zijn.
-
Serveer met de rijst en enkele blaadjes koriander.
Smakelijk!