Doperwtensoep met gember
Hoeveelheid 2 personen
Ingrediënten
- 300 g erwten (diepvries)
- 5 cm gember
- 2 teentjes knoflook
- 600 ml groentebouillon
- 1 chilipepertje
- olijfolie
- eetbare bloemen (viooltjes)
- enkele blaadjes rucola
Instructies
-
Schil de gember en de look en hak fijn.
Verwijder de pitjes uit de chilipeper en snij fijn.
[Thermomix: Doe alle ingrediënten in de beker 5sec, stand 5]
-
Verwarm wat olijfolie in een kom en stoof er de fijngehakte gember, look en chilipeper in.
[Thermomix: 5 min, 100°C, stand 0,5]
-
Voeg de groentebouillon en de erwtjes toe en laat 15 min koken.
[Thermomix: 15min, 100°C, stand 0,5]
-
Mix de soep met een staafmixer en kruid met peper en zout.
[Thermomix: 40sec, stand 10]
-
Schep de soep in de borden en werk af met enkele blaadjes rucola en de eetbare bloemen.
Smakelijk!
Libelle Lekker