Doperwtensoep met gember

Doperwtensoep met gember

Hoeveelheid 2 personen

Ingrediënten

  • 300 g erwten (diepvries)
  • 5 cm gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 600 ml groentebouillon
  • 1 chilipepertje
  • olijfolie
  • eetbare bloemen (viooltjes)
  • enkele blaadjes rucola

Instructies

  1. Schil de gember en de look en hak fijn.

    Verwijder de pitjes uit de chilipeper en snij fijn.

    [Thermomix: Doe alle ingrediënten in de beker 5sec, stand 5]

  2. Verwarm wat olijfolie in een kom en stoof er de fijngehakte gember, look en chilipeper in.

    [Thermomix: 5 min, 100°C, stand 0,5]

  3. Voeg de groentebouillon en de erwtjes toe en laat 15 min koken.

    [Thermomix: 15min, 100°C, stand 0,5]

  4. Mix de soep met een staafmixer en kruid met peper en zout.

    [Thermomix: 40sec, stand 10]

  5. Schep de soep in de borden en werk af met enkele blaadjes rucola en de eetbare bloemen.

    Smakelijk!

Libelle Lekker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating