Burger van zoete aardappel, halloumi en kikkererwten
Ingrediënten
- 120 g kikkererwten (uitgelekt)
- 200 g zoete aardappel
- 110 g halloumi kaas
- 1 ei
- 3 el bloem
- 2 hamburgerbroodjes
- 1/4 komkommer
- 1/2 appel
- 4 el Griekse yoghurt
- 2 el mayonaise
- een handvol bieslook
- peper en zout
Instructies
-
Meng de Griekse yoghurt met de mayonaise.
Kruid met peper en zout.
-
Hak de bieslook fijn en roer onder het yoghurtsausje.
-
Laat de kikkererwten goed uitlekken.
Schil de zoete aardappel en snij in stukken.
Laat de zoete aardappel een 10-tal minuten koken in een kom met gezouten water.
-
Giet het water af en laat de zoete aardappelstukjes verder nog wat uitdrogen in de kom op een zacht vuurtje.
-
Doe de kikkererwten en de droge zoete aardappelblokjes in een blender of Thermomix.
-
Snij de halloumikaas in grove stukken en breng in de blender/Thermomix.
-
Voeg 1 eierdooier en de bloem toe. Kruid met peper en zout.
Mix alles tot een soort deeg.
[Thermomix: 7 sec, stand 6]
-
Maak van het deeg hamburgers.
Bak deze in een warme pan met olijfolie.
-
Snij ondertussen de komkommer en de appel in schijfjes. Laat bij beiden de schil er aan.
-
Snij de hamburgerbroodjes open en leg deze met de binnenkant naar boven op een ovenrooster.
Plaats een 5-tal minuten onder de grill (grillfunctie in de oven).
-
Wrijf nu de 2 helften van het hamburgerbroodje in met yoghurtsaus.
Leg de gebakken hamburger er tussen en werk af met enkele schijfjes appel en komkommer.
Smakelijk!
Bron: 15gram