Citroen-lavendel cupcakes
Ingrediënten
Citroencakejes
- 6 el ongezouten boter op kamertemperatuur
- 150 g kristalsuiker
- 6 el zure room
- vanille-extract
- 1 citroen (zeste)
- 3 eiwitten
- 165 g bloem
- 2 kl bakpoeder
- een snuifje zout
- 60 ml melk
- 1 el water
- 3 el citroensap
Lavendeltopping
- 120 g boerenboter
- 120 g Becelboter
- 300 g bloemsuiker
- 3 el melk
- 2 el lavendelbloemetjes
- paarse gelkleurstof
- 2 citroenen
Instructies
-
Leg de lavendelbloemetjes in de 3el melk en laat weken.
Rasp de schil van 1 citroen.
Citroencakejes
-
Verwarm de oven op 180°C.
-
Klop de boter op met de kristalsuiker tot een lichte, luchtige massa. (Haal de boter op voorhand uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen).
-
Voeg de zure room, vanille-extract en de citroenzeste toe en meng door elkaar.
-
Voeg de eiwitten 1 voor 1 toe aan het mengsel en meng.
-
Neem een andere kom en meng hierin de droge ingrediënten (bloem, bakpoeder en zout). Breng in een ander kommetje de vloeistoffen (citroensap, melk en water).
-
Voeg de helft van de droge ingrediënten toe aan het mengsel en roer alles goed door elkaar. Voeg hierna de vloeistoffen toe en dan de rest van de droge ingrediënten onder voortdurend roeren.
-
Vul de cakevormpjes voor 3/4de en bak in een voorverwarmde oven van 180°C voor 15-17 min.
Laat de cakejes volledig afkoelen voor je ze uit de vorm haalt.
Lavendeltopping
-
Terwijl de cakejes bakken en afkoelen kan je de topping maken.
Klop hiervoor de 2 soorten boter op tot een luchtige massa.
-
Meng er de bloemsuiker onder. Klop goed op.
-
Verwijder met een zeefje de lavendelbloemetjes uit de melk.
Voeg dan de melk toe en meng deze onder het botermengsel.
-
Voeg de gelkleurstof toe en roer alles door elkaar.
Voeg kleurstof toe tot je de gewenste kleur bekomt.
-
Wanneer de cakejes helemaal zijn afgekoeld kan je de topping op de cakejes spuiten. Werk af met enkele droge lavendelbloemetjes bovenop de topping en een half schijfje citroen.
Bron: thecakeblog.com