Chicken Piccata
Ingrediënten
- 2 kipfilets
- bloem
- peper en zout
- olijfolie
- 2 teentjes look
- 180 ml kippebouillon
- 60 ml witte wijn
- 120 ml room
- 100 g gemalen parmezaan
- 2 el roomkaas
- 2 el kappertjes
- 2 el citroensap
- 1 citroen
- boter
Instructies
-
Kruid de kippenfilets met peper en zout.
Wrijf ze helemaal in met bloem.
-
Smelt een klontje boter in een pan en bak er de kippenfilets in tot ze helemaal doorbakken zijn. (niet meer roze vanbinnen).
-
Hou de kip apart op een bord.
-
Schil de look en snij fijn.
Bak de look in de pan van de kip. Voeg eventueel nog wat extra olijfolie toe.
-
Zet het vuur wat lager en blus met de kippebouillon, wijn en room.
Roer goed door elkaar.
-
Breng de saus aan de kook en kruid met peper en zout.
Voeg de parmezaan toe en de roomkaas toe. Roer alles mooi onder de saus.
-
Voeg ook de kappertjes toe en laat nog even koken tot de saus mooi dik is.
-
Voeg het citroensap toe en roer het door de saus.
Leg de kipfilets terug in de pan met saus en laat op een zacht vuurtje opwarmen.
-
Snij de citroen in schijfjes en verdeel over de pan.
Werk eventueel af met nog wat extra kappertjes.
Smakelijk!
Bron: mommyshomecooking.com