Lavendel-citroen limonade

Lavendel-citroen limonade

Ingrediënten

Siroop

  • 500 ml water
  • 4 el gedroogde lavendelbloemetjes
  • 2 citroenen
  • 500 g kristalsuiker
  • paarse voedingskleurstof

Limonade

  • water
  • citroensap
  • ijsblokjes
  • citroenschijfjes

Instructies

Siroop

  1. Snij de 2 citroenen in schijfjes.

    Neem een kom met water en laat hierin de lavendelbloemetjes en de citroenschijfjes weken. Zet aan de kant voor 2 dagen.

  2. Na 2 dagen zeef je het sap en verwijder je de citroenschijfjes en bloemetjes.

    Voeg 500g suiker toe aan het sap en breng aan de kook.

  3. Laat zachtjes doorkoken tot je een soort van siroop bekomt.

    Meng een paar druppels paarse kleurstof door de siroop.

    Laat ze afkoelen in de koelkast.

Limonade

  1. Giet een scheutje siroop in een glas.

    Vul het glas met ijsblokjes en water (spuitwater kan ook).

  2. Voeg naar eigen smaak citroensap toe.

    Roer alles goed en werk het glas af met een schijfje citroen.

    Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating