Lavendel-citroen limonade
Ingrediënten
Siroop
- 500 ml water
- 4 el gedroogde lavendelbloemetjes
- 2 citroenen
- 500 g kristalsuiker
- paarse voedingskleurstof
Limonade
- water
- citroensap
- ijsblokjes
- citroenschijfjes
Instructies
Siroop
-
Snij de 2 citroenen in schijfjes.
Neem een kom met water en laat hierin de lavendelbloemetjes en de citroenschijfjes weken. Zet aan de kant voor 2 dagen.
-
Na 2 dagen zeef je het sap en verwijder je de citroenschijfjes en bloemetjes.
Voeg 500g suiker toe aan het sap en breng aan de kook.
-
Laat zachtjes doorkoken tot je een soort van siroop bekomt.
Meng een paar druppels paarse kleurstof door de siroop.
Laat ze afkoelen in de koelkast.
Limonade
-
Giet een scheutje siroop in een glas.
Vul het glas met ijsblokjes en water (spuitwater kan ook).
-
Voeg naar eigen smaak citroensap toe.
Roer alles goed en werk het glas af met een schijfje citroen.
Smakelijk!