Vitello tonnato
Ingrediënten
Vitello
- 400 g kalfsgebraad
- 1 wortel
- 1/2 stengel selder
- 1/2 stengel prei (wit)
- 1 el olijfolie
- 3 el water
Tonnato saus
- 200 g tonijn uit blik
- 6 kleine kappertjes
- 2 ansjovis op olie
- 4 el mayonaise
- 100 ml kalfsfond of jus van het vlees
- peper en zout
Instructies
Vitello
-
Kruid het kalfsgebraad met peper en zout langs beide kanten.
-
Leg in een ovenschotel en besprenkel met olijfolie.
-
Snij de wortel, selder en prei in grove stukken.
Leg de groenten rond het kalfsgebraad.
-
Voeg het water toe aan de ovenschotel.
-
Verwarm de oven voor op 220°C.
-
Bak het vlees 25min in de voorverwarmde oven.
Laat afkoelen in de koelkast. Hou het eventuele sap aan de kant.
Tonnato saus
-
Doe alle ingrediënten voor de saus in een blender.
Gebruik eerst de jus van het vlees. Als je niet aan 100ml komt, kan je het aanvullen met kalfsfond.
-
Mix alles fijn in de blender.
[thermomix: 30sec, stand 6]
Afwerking
-
Snij het vlees in dunne plakjes en schik op de borden.
-
Bestrijk rijkelijk met de tonnato saus.
Werk af met een appelkapper of een bosje peterselie.