Zoete aardappel toastjes met blauwe kaas en walnoten

Zoete aardappel toastjes met blauwe kaas en walnoten

Hoeveelheid 15 stuks

Ingrediënten

  • 3 zoete aardappels
  • olijfolie
  • gedroogde rozemarijn
  • 1 pakje blauwe kaas
  • 5 walnoten
  • honing
  • uitsteekvormpje
  • borstel

Instructies

  1. Snijd de zoete aardappelen in schijven van ongeveer 0,5 tot 1 cm dik.

  2. Steek de vormpjes uit de aardappel met een uitsteekvormpje.

    Naargelang de grootte van de vorm kan je enkel de middelste schijven van de aardappel gebruiken.

  3. Verwarm de oven voor op 180°C.

    Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  4. Wrijf de aardappelvormpjes langs beide kanten in met olijfolie met behulp van een borsteltje.

  5. Leg de vormpjes op de met bakpapier beklede bakplaat en strooi er de rozemarijn over.

  6. Bak 9 min langs 1 kant.

    Draai de vormpjes daarna om en bak nog eens 9 min langs de andere kant.

  7. Laat afkoelen.

  8. Snijd kleine blokjes van de blauwe kaas en leg deze op de aardappeltoastjes.

  9. Leg dan enkele stukjes walnoot op de blauwe kaas en werk af met een toefje honing bovenop.

    Smakelijk!

Tip

Je kan de toastjes beleggen zoals je zelf wil.

inspiratie: uitpaulineskeuken.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating