Zoete aardappel toastjes met blauwe kaas en walnoten
Ingrediënten
- 3 zoete aardappels
- olijfolie
- gedroogde rozemarijn
- 1 pakje blauwe kaas
- 5 walnoten
- honing
- uitsteekvormpje
- borstel
Instructies
-
Snijd de zoete aardappelen in schijven van ongeveer 0,5 tot 1 cm dik.
-
Steek de vormpjes uit de aardappel met een uitsteekvormpje.
Naargelang de grootte van de vorm kan je enkel de middelste schijven van de aardappel gebruiken.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
-
Wrijf de aardappelvormpjes langs beide kanten in met olijfolie met behulp van een borsteltje.
-
Leg de vormpjes op de met bakpapier beklede bakplaat en strooi er de rozemarijn over.
-
Bak 9 min langs 1 kant.
Draai de vormpjes daarna om en bak nog eens 9 min langs de andere kant.
-
Laat afkoelen.
-
Snijd kleine blokjes van de blauwe kaas en leg deze op de aardappeltoastjes.
-
Leg dan enkele stukjes walnoot op de blauwe kaas en werk af met een toefje honing bovenop.
Smakelijk!
Tip
Je kan de toastjes beleggen zoals je zelf wil.
inspiratie: uitpaulineskeuken.nl