Gestoofde drumsticks met venkel, couscous en granaatappel
Ingrediënten
- 8 kip drumsticks
- 1 venkel
- 2 rode uien
- 1 zoete aardappel
- 1 granaatappel
- 2 el citroensap
- 250 g couscous
- 50 g pistache noten
- 500 ml kippenbouillon
- 1 el honing
- 1 doosje saffraan
- 1 el zonnebloemolie
- komijnpoeder
- paprikapoeder
- olijfolie
- peper en zout
Instructies
-
Kruid de drumsticks met paprikapoeder, komijnpoeder en met wat peper en zout.
-
Bak de drumsticks kort in een pan met wat olijfolie zodat ze aan alle kanten mooi bruin kleuren. Leg ze dan in een ovenschaal.
-
Pel de rode ui en snij hem in ringen.
Schil de zoete aardappel en snij deze in grove stukken.
-
Maak de venkel schoon en snij ook deze in grote stukken.
-
Leg de stukken groenten rond de kip in de ovenschaal.
-
Meng 1 eetlepel zonnebloemolie met de honing, het saffraanpoeder en de helft van de kippenbouillon. Giet dit alles over de kip en de groenten.
-
Laat dit gaar worden in een oven van 180°C voor 45 min.
-
Een kwartier voor de kip klaar is, giet je het citroensap over de kip en groenten.
-
De rest van de kippenbouillon warm je op.
Laat de couscous er voor 10 min in wellen.
-
Rooster de pistachenootjes in een pan.
-
Haal de pitjes uit de granaatappel.
Dit doe je het makkelijkst door de granaatappel in 2 stukken te snijden en met een houten lepel op de schil van de granaatappel te slaan. Hou hiervoor de granaatappel met de opengesneden kant naar beneden boven een grote kom.
-
Meng de couscous met de pistachenootjes en de granaatappelpitten.
Kruid met peper en zout.
-
Schep een beetje couscous in de kommetjes of op de borden.
Leg hierop de kip drumsticks en de geroosterde groenten.
Smakelijk!
inspiratie: libelle lekker