Gestoofde drumsticks met venkel, couscous en granaatappel

Gestoofde drumsticks met venkel, couscous en granaatappel

Hoeveelheid 4 personen

Ingrediënten

  • 8 kip drumsticks
  • 1 venkel
  • 2 rode uien
  • 1 zoete aardappel
  • 1 granaatappel
  • 2 el citroensap
  • 250 g couscous
  • 50 g pistache noten
  • 500 ml kippenbouillon
  • 1 el honing
  • 1 doosje saffraan
  • 1 el zonnebloemolie
  • komijnpoeder
  • paprikapoeder
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  1. Kruid de drumsticks met paprikapoeder, komijnpoeder en met wat peper en zout.

  2. Bak de drumsticks kort in een pan met wat olijfolie zodat ze aan alle kanten mooi bruin kleuren. Leg ze dan in een ovenschaal.

  3. Pel de rode ui en snij hem in ringen.

    Schil de zoete aardappel en snij deze in grove stukken.

  4. Maak de venkel schoon en snij ook deze in grote stukken.

  5. Leg de stukken groenten rond de kip in de ovenschaal.

  6. Meng 1 eetlepel zonnebloemolie met de honing, het saffraanpoeder en de helft van de kippenbouillon. Giet dit alles over de kip en de groenten.

  7. Laat dit gaar worden in een oven van 180°C voor 45 min.

  8. Een kwartier voor de kip klaar is, giet je het citroensap over de kip en groenten.

  9. De rest van de kippenbouillon warm je op.

    Laat de couscous er voor 10 min in wellen.

  10. Rooster de pistachenootjes in een pan.

  11. Haal de pitjes uit de granaatappel.

    Dit doe je het makkelijkst door de granaatappel in 2 stukken te snijden en met een houten lepel op de schil van de granaatappel te slaan. Hou hiervoor de granaatappel met de opengesneden kant naar beneden boven een grote kom.

  12. Meng de couscous met de pistachenootjes en de granaatappelpitten.

    Kruid met peper en zout.

  13. Schep een beetje couscous in de kommetjes of op de borden.

    Leg hierop de kip drumsticks en de geroosterde groenten.

    Smakelijk!

inspiratie: libelle lekker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating