Frisse salade met burrata, gegrilde groenten en salsa verde

Frisse salade met burrata, gegrilde groenten en salsa verde

Hoeveelheid 4 personen

Ingrediënten

  • 150 ml olijfolie
  • 1 citroen
  • 1 el mosterd
  • 1 el kappertjes
  • 1 teentje look
  • 1/2 bussel munt
  • 1/2 bussel bladpeterselie
  • 1 courgette
  • 8 artisjokharten op olie
  • 1 handvol hazelnoten
  • 400 g burrata
  • 300 g rucola

Instructies

Gegrilde groenten

  1. Snijd de courgette in dunne plakken met behulp van een dunschiller of mandoline.

  2. Snijd de artisjokharten in vier stukken.

  3. Besprenkel beide groenten met olijfolie en kruid met peper en zout.

  4. Grill de groenten in een grillpan of op een grillplaat. Draai de groenten om zodat beide kanten mooi gegrild worden.

  5. Plaats de gegrilde groenten in de koelkast.

Salsa verde

  1. Neem de kappertjes, peterselie, look, munt en hazelnoten.

    Hak alles fijn met een groot mes.

  2. Meng de ingrediënten mooi door elkaar in een kommetje.

  3. Voeg het citroensap, de mosterd en de olijfolie toe.

    Kruid met peper en zout.

Afwerking

  1. Verdeel de rucola over een grote schaal of bord.

    Verdeel de artisjok over de rucola en leg de courgetteslierten in een soort van nestjes op het bord.

  2. Scheur de burrata en verdeel over de groeten.

  3. Verdeel de salsa verde over de groenten en de burrata.

    Smakelijk!

bron: dagelijkse kost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating