Frisse salade met burrata, gegrilde groenten en salsa verde
Ingrediënten
- 150 ml olijfolie
- 1 citroen
- 1 el mosterd
- 1 el kappertjes
- 1 teentje look
- 1/2 bussel munt
- 1/2 bussel bladpeterselie
- 1 courgette
- 8 artisjokharten op olie
- 1 handvol hazelnoten
- 400 g burrata
- 300 g rucola
Instructies
Gegrilde groenten
-
Snijd de courgette in dunne plakken met behulp van een dunschiller of mandoline.
-
Snijd de artisjokharten in vier stukken.
-
Besprenkel beide groenten met olijfolie en kruid met peper en zout.
-
Grill de groenten in een grillpan of op een grillplaat. Draai de groenten om zodat beide kanten mooi gegrild worden.
-
Plaats de gegrilde groenten in de koelkast.
Salsa verde
-
Neem de kappertjes, peterselie, look, munt en hazelnoten.
Hak alles fijn met een groot mes.
-
Meng de ingrediënten mooi door elkaar in een kommetje.
-
Voeg het citroensap, de mosterd en de olijfolie toe.
Kruid met peper en zout.
Afwerking
-
Verdeel de rucola over een grote schaal of bord.
Verdeel de artisjok over de rucola en leg de courgetteslierten in een soort van nestjes op het bord.
-
Scheur de burrata en verdeel over de groeten.
-
Verdeel de salsa verde over de groenten en de burrata.
Smakelijk!
bron: dagelijkse kost