Steak tartaar met langoustines
Hoeveelheid 2 personen
Ingrediënten
- 1 sjalot
- 200 g rundsteak
- 2 zure augurkjes
- 1 el mayonaise
- enkele druppels tabasco
- enkele druppels Worcestersaus
- 1 eierdooier
- 1 koffielepel mosterd
- 1 el olijfolie
- peper en zout
- 4 gekookte langoustines
- 1 el mierikswortelcrème
- 1 radijs
- 4 appelkappers
Instructies
-
Snij het vlees in kleine blokjes.
-
Snij ook de sjalot en augurkjes fijn.
-
Meng de sjalot en augurkjes onder het vlees.
-
Meng ook de mayonaise, tabasco, eigeel, Worchestersaus, olijfolie en mosterd onder het vlees.
-
Pel de langoustines en kruid met peper van de molen.
-
Breng de mierikswortelcrème in een spuitzakje zodat je er straks toefjes van kan spuiten.
-
Duw de tartaar in een ring. Leg de langoustines op de tartaar.
-
Werk af met toefjes mierikswortelcrème, schijfjes radijs en de appelkappers.
bron: VTM koken