Ijstaart met boudoirs (snel & makkelijk)
Ingrediënten
- 3 eieren
- 80 g kristalsuiker
- 2 zakjes klop-klop (slagschuim van Dr. Oetker)
- 160 ml melk
- 1 zakje vanillesuiker
- 12 boudoirs
- bresiliennenootjes
Instructies
-
Doe de inhoud van de zakjes klop-klop in een maatbeker.
-
Voeg de melk en de vanillesuiker toe.
Klop op tot een stevige slagroom.
-
Klop de eieren met de kristalsuiker op tot een lichtgele massa.
-
Meng de slagroom onder het eimengsel.
Roer goed zodat alles mooi gemengd is.
-
Neem een cakevorm in silicone of een springvorm.
Giet een laagje crème in de vorm.
-
Leg daarna 6 boudoirkoekjes op de crème.
-
Giet opnieuw een laag crème in de vorm. Deze keer mag het een dikke laag zijn.
-
Hierop leg je opnieuw 6 boudoirkoekjes.
Ik heb mijn eerste laag boudoirkoekjes verticaal gelegd en mijn tweede laag horizontaal.
-
Giet de rest van de crème in de vorm zodat deze mooi tot boven gevuld is.
-
Werk af met bresiliennenootjes en laat opstijven in de diepvries.
-
Snij de ijstaart met een warm mes.