Limoncellomousse
Ingrediënten
- 2 eieren
- 1 citroen
- 60 g fijne kristalsuiker
- 4 g gelatine
- 100 ml slagroom
- 1 el poedersuiker
- 50 ml limoncello
- 20 g pistachenoten
Instructies
-
Splits de eieren. Hou zowel eierdooiers als het eiwit aan de kant.
-
Klop de eierdooiers op met de kristalsuiker tot de massa bijna wit kleurt.
-
Laat de gelatine weken in koud water.
-
Pers de citroen uit en verwarm het sap in een pannetje.
-
Knijp de gelatine uit en los het op in het warme citroensap.
Laat even afkoelen en roer het dan onder het ei-suiker mengsel.
-
Meng de limoncello door het eimengsel.
-
Klop de room met de poedersuiker stijf.
Spatel dit door het beslag.
-
Klop de eiwitten op.
Spatel ook deze door het beslag zodat je een luchtige mousse bekomt.
-
Giet de mousse in glaasjes en laat opstijven in de koelkast. (zeker 2 uren)
-
Hak de pistachenootjes fijn.
Werk de glaasjes af met de fijngehakte nootjes.
bron: Libelle lekker