Mousse van garnalenbisque met garnalen en zeekraal
Ingrediënten
Mousse
- 1/2 l garnalenbisque
- 125 g zure room
- 18 g gelatine
Gelei
- 2 g agar agar
- 2 dl witte porto
- 1/2 dl witte balsamicoazijn
Krokantje
- 30 g bloem
- 150 g water
- 50 g zonnebloemolie
Afwerking
- 1 el zeekraal
- 100 g verse garnalen
Instructies
Mousse
-
Los de gelatine op in een kom met koud water.
-
Meng de garnalenbisque en de zure room door elkaar met een klopper.
Verwarm deze mengeling op een zacht vuurtje.
-
Knijp de gelatine uit en meng onder de warme bisque-zure room.
-
Giet een kleine hoeveelheid bisque in de glaasjes.
Laat opstijven in de koelkast.
Gelei
-
Giet de porto en Balsamico azijn in een pannetje.
Neem er een kleine hoeveelheid uit in een apart potje.
-
Los de agar agar op in deze hoeveelheid. Roer goed en meng onder de rest van de porto en azijn.
Breng aan de kook.
-
Laat een paar minuten koken en giet dan uit in een schaaltje.
Laat opstijven in de frigo.
Krokantje
-
Meng de bloem met de olie en het water en klop goed los.
Kruid met peper en zout.
-
Giet een kleine hoeveelheid beslag in een pannenkoekenpan (antikleef).
Bak krokant en bruin en draai dan kort nog eens om.
Laat afkoelen.
Afwerking
-
Leg op de opgesteven mousse enkele garnaaltjes en een paar takjes zeekraal.
-
Snijd de opgesteven gelei in kleine blokjes en leg deze op de garnaaltjes.
-
Kraak de krokantjes in stukken en werk de glaasjes af met een krokantje langs de zijkant.
bron: Spar