Mousse van garnalenbisque met garnalen en zeekraal

Mousse van garnalenbisque met garnalen en zeekraal

Hoeveelheid 8 glaasjes

Ingrediënten

Mousse

  • 1/2 l garnalenbisque
  • 125 g zure room
  • 18 g gelatine

Gelei

  • 2 g agar agar
  • 2 dl witte porto
  • 1/2 dl witte balsamicoazijn

Krokantje

  • 30 g bloem
  • 150 g water
  • 50 g zonnebloemolie

Afwerking

  • 1 el zeekraal
  • 100 g verse garnalen

Instructies

Mousse

  1. Los de gelatine op in een kom met koud water.

  2. Meng de garnalenbisque en de zure room door elkaar met een klopper.

    Verwarm deze mengeling op een zacht vuurtje.

  3. Knijp de gelatine uit en meng onder de warme bisque-zure room.

  4. Giet een kleine hoeveelheid bisque in de glaasjes.

    Laat opstijven in de koelkast.

Gelei

  1. Giet de porto en Balsamico azijn in een pannetje.

    Neem er een kleine hoeveelheid uit in een apart potje.

  2. Los de agar agar op in deze hoeveelheid. Roer goed en meng onder de rest van de porto en azijn.

    Breng aan de kook.

  3. Laat een paar minuten koken en giet dan uit in een schaaltje.

    Laat opstijven in de frigo.

Krokantje

  1. Meng de bloem met de olie en het water en klop goed los.

    Kruid met peper en zout.

  2. Giet een kleine hoeveelheid beslag in een pannenkoekenpan (antikleef).

    Bak krokant en bruin en draai dan kort nog eens om.

    Laat afkoelen.

Afwerking

  1. Leg op de opgesteven mousse enkele garnaaltjes en een paar takjes zeekraal.

  2. Snijd de opgesteven gelei in kleine blokjes en leg deze op de garnaaltjes.

  3. Kraak de krokantjes in stukken en werk de glaasjes af met een krokantje langs de zijkant.

bron: Spar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating