Gevulde spinaziepannenkoeken met gorgonzolasaus

Gevulde spinaziepannenkoeken met gorgonzolasaus

Hoeveelheid 6 pannenkoeken

Ingrediënten

Pannenkoeken

  • 110 g bloem
  • 2 eieren
  • 2 dl melk
  • 5 blokjes diepvriesspinazie
  • boter

Vulling

  • 400 g gemengde paddenstoelen
  • gedroogde dragon
  • gedroogde tijm
  • verse bieslook
  • verse peterselie

Saus

  • 25 cl room
  • 200 g Gorgonzola

Instructies

Pannenkoeken

  1. Doe de bloem in een blender samen met een snuifje zout.

  2. Doe de volledige eieren bij de bloem en meng op een lage snelheid.

    [thermomix: plaats de vlinder, 30 sec, stand 3]

  3. Voeg de melk langzaam toe terwijl de blender op een lage snelheid draait.

  4. Knijp de ontdooide spinazie uit.

    Voeg de spinazie toe in de blender samen met wat peper en zout.

  5. Mix alle goed door elkaar op een hoge snelheid tot je een glad beslag bekomt.

    [thermomix: zonder vlinder: 10 sec, stand 7-8]

    Hou aan de kant voor straks.

Vulling

  1. Snijd de paddenstoelen in stukjes en bak ze in wat boter.

  2. Voeg de kruiden toe en breng op smaak met peper en zout.

Saus

  1. Verwarm de room in een pannetje.

    Voeg de gorgonzola toe en laat op een laag vuurtje smelten.

  2. Kruid met peper en zout.

Afwerking

  1. Neem een pannenkoekenpan en smelt er een klein klontje boter in.

  2. Giet een beetje van het beslag in de pan en draai rond zodat het beslag verdeeld is over het hele oppervlak.

  3. Bak de pannenkoeken langs beide kanten en leg op een bord.

  4. Vul de pannenkoek met de paddenstoelenmix en rol ze op.

  5. Verdeel de saus over de pannenkoek.

    Smakelijk!

bron: Spar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating