Granola met Ahornsiroop
Ingrediënten
- 1 grote tas gemengde noten
- 1 grote tas havermoutvlokken
- 1 grote tas gemengde zaden en pitten
- 2 el Ahornsiroop
- 2 el kokosolie
- honing
Instructies
-
Hak de gemengde noten grof.
[thermomix: 6 sec, stand 6]
Ik koop meestal een zakje gemengde noten. Je kan de mengeling ook zelf samenstellen met verschillende noten die je graag lust.
-
Voeg de havermout en de zaden en pitten toe aan de gehakte noten.
Ik gebruik hiervoor een mengeling van zonnebloempitten, pompoenpitten chiazaad en maanzaad.
-
Smelt de kokosolie in een pannetje op een laag vuurtje.
Voeg toe aan de noten-zaden mengeling en roer goed door elkaar.
-
Voeg 2 lepels ahornsiroop toe en meng verder door elkaar.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
-
Leg de granola open over de volledige bakplaat en verdeel er wat honing over.
-
Bak de granola ongeveer 25min in een oven van 180°C.
Roer de granola om de 10min door elkaar.
-
De baktijd is wat afhankelijk van de oven.
De granola moet mooi bruin kleuren, maar mag niet verbranden.
Tip
je kan ook kokosschilfers, amandelschilfers, gedroogd fruit,.. toevoegen.