Granola met Ahornsiroop

Granola met Ahornsiroop

Ingrediënten

  • 1 grote tas gemengde noten
  • 1 grote tas havermoutvlokken
  • 1 grote tas gemengde zaden en pitten
  • 2 el Ahornsiroop
  • 2 el kokosolie
  • honing

Instructies

  1. Hak de gemengde noten grof.

    [thermomix: 6 sec, stand 6]

    Ik koop meestal een zakje gemengde noten. Je kan de mengeling ook zelf samenstellen met verschillende noten die je graag lust.

  2. Voeg de havermout en de zaden en pitten toe aan de gehakte noten.

    Ik gebruik hiervoor een mengeling van zonnebloempitten, pompoenpitten chiazaad en maanzaad.

  3. Smelt de kokosolie in een pannetje op een laag vuurtje.

    Voeg toe aan de noten-zaden mengeling en roer goed door elkaar.

  4. Voeg 2 lepels ahornsiroop toe en meng verder door elkaar.

  5. Verwarm de oven voor op 180°C.

    Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  6. Leg de granola open over de volledige bakplaat en verdeel er wat honing over.

  7. Bak de granola ongeveer 25min in een oven van 180°C.

    Roer de granola om de 10min door elkaar.

  8. De baktijd is wat afhankelijk van de oven.

    De granola moet mooi bruin kleuren, maar mag niet verbranden.

Tip

je kan ook kokosschilfers, amandelschilfers, gedroogd fruit,.. toevoegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating