Appelstrudel met walnoten

Appelstrudel met walnoten

Hoeveelheid 3 stuks

Ingrediënten

  • een handvol walnoten
  • 3 appels
  • 3 vierkante vellen bladerdeeg (ong 15x15cm)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 el amandelpoeder
  • 1 snuifje kaneel
  • 1 ei
  • 1 el boter

Instructies

  1. Hak de walnoten in grove stukken.

  2. Schil de appelen en snijd in middelgrote stukken.

  3. Smelt de boter in een kleine pot en voeg de appelstukjes toe.

  4. Voeg de vanillesuiker toe en kruid af met een hoeveelheid kaneel naar eigen smaak.

  5. Laat 10 min sudderen met het deksel op de pot.

  6. Na 10 min open je de pot, voeg je het amandelpoeder toe en roer je alles mooi door elkaar totdat je een droge appelmoes bekomt. Voeg als laatste de grof gehakte walnoten toe.

  7. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de 3 vellen bladerdeeg.

  8. Schep de appelmoes in het midden van de bladerdeeg en verdeel over de hele lengte.

  9. Verwarm de oven voor op 180°C.

  10. Vouw de zijkanten van het deeg over de vulling, draai het geheel om zodat de naad onderaan ligt.

  11. Snijd met een mesje kleine openingen bovenin de appelstrudel.

  12. Klop de eierdooier los met wat water en strijk het deeg in met een borsteltje.

  13. Bak de Appelstrudels 25 min in een voorverwarmde oven van 180°C.

  14. Serveer de appelstrudel lauw.

    Lekker met een bolletje vanille-ijs.

Tip

Je kan ook 1 grote appelstrudel maken. Gebruik hiervoor 1 groot vierkant vel bladerdeeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating