Kabeljauw met schorseneren en parmezaan
Ingrediënten
- 300 g kabeljauw
- 100 g geraspte parmezaan
- 6 grote schorseneren
- 2 dl melk
- 20 g gruyère kaas
- witte peper
- zout
- olijfolie
Instructies
Kaaskoekjes
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Leg 2 toefjes/cirkeltjes gruyèrekaas op een siliconematje.
Plaats het matje op een bakplaat en bak ongeveer 6 min in een voorverwarmde oven van 200°C. Laat afkoelen.
Schorseneren
-
Schil de schorseneren en leg ze in water met een beetje citroensap.
-
Kook de schorseneren beetgaar in een pot met water en een scheutje melk.
-
Snijd de schorseneren in staafjes van ongeveer 10 cm lang.
-
Bak de staafjes in een pan met wat olijfolie.
Kruid met peper en zout.
Sausje
-
Smelt de parmezaan in de melk op een laag vuurtje.
-
Mix de melk met parmezaan en kruid met witte peper.
Hou warm op een laag vuurtje.
Afwerking
-
Kruid de kabeljauw met peper en zout.
Bak de vis in een pan ongeveer 2 min aan elke kant (hangt af van de dikte van de vis).
-
Schik de schorseneerstaafjes in een diep bord. Leg hierop de vis en lepel er het sausje rond.
-
Druppel de olijfolie in het sausje zodat enkel stipjes ontstaan.
Werk af met het kaaskoekje.
inspiratie: Libelle Lekker