Opgevulde vijgen met geitenkaas
Hoeveelheid 2 personen
Ingrediënten
- 6 verse vijgen
- 2 stuks Crottin Chavignol of een ander geitenkaasje
- honing
- 2 radijzen
- rucola
- pijnboompitten of andere noten
- balsamico azijn
Instructies
-
Snijd de vijgen in vieren.
Pas op, niet helemaal tot onderaan doorsnijden.
-
Snijd de geitenkaas in 3 stukken.
-
Plaats de vijgen in een vuurvaste schotel.
Vul de vijgen op met een stukje van de geitenkaas en werk af met een beetje honing.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
Bak de vijgen een 15-tal minuten in de oven.
Afhankelijk van de oven kan dit iets langer of korter zijn. Als de geitenkaas gesmolten is en lichtbruin kleurt dan zijn de vijgen klaar.
-
Snijd ondertussen de radijzen in fijne schijfjes.
Leg wat rucola op de borden, verdeel er de radijsjes over en werk af met pijnboompitten en balsamico azijn.
-
Plaats de warme vijgen bovenop het slaatje.
Smakelijk!