Mini-cheesecake met chocolade en Baileys

Mini-cheesecake met chocolade en Baileys

Hoeveelheid 8 mini-cheesecakes

Ingrediënten

Bodem

  • 100 g Oreo koekjes
  • 2 el boerenboter

Vulling

  • 200 g Philadelphia natuur of andere room kaas
  • 50 g suiker
  • 20 g pure cacao
  • 60 g platte kaas
  • 30 ml Baileys
  • 1 ei

Topping

  • 100 ml room (35% vet)
  • 20 g poedersuiker
  • chocoladeschilfers

Instructies

Bodem

  1. Verwarm de oven voor op 170°C.

  2. Mix de koekjes fijn in een keukenrobot.

    [thermomix: 5 sec, stand 6, eventueel langer als nog niet alles fijn is]

  3. Smelt de boter en meng deze onder de verkruimelde koekjes.

  4. Wanneer je een metalen cupcakevorm gebruikt, plaats dan eerst cupcakepapiertjes in de vormpjes. Bij een silicone cupcakevorm hoeft dit niet.

  5. Leg een laagje koekjes in de vormpjes. Druk goed aan.

  6. Bak de deze bodemlagen 5 min in de voorverwarmde oven op 170°C.

    Laat afkoelen.

Vulling

  1. Verlaag de oven naar 150°C.

  2. Meng de roomkaas met de suiker en de cacao.

    [thermomix: plaats de vlinder 10 sec, stand 3]

  3. Voeg de platte kaas en Baileys toe.

    Voeg het ei toe en meng dit tot een egaal mengsel.

    [thermomix: met vlinder 15 sec stand 3]

  4. Verdeel het kaasmengsel over de vormpjes.

  5. Bak de cheesecakejes voor 12min in een voorverwarmde oven van 150°C.

    Daarna zet je de oven af, maar laat je de ovendeur dicht voor 5 min.

    Na deze 5 min haal je de cakejes uit de oven.

  6. Laat  afkoelen en plaats later in de koelkast.

Topping

  1. Klop de room  met de suiker op.

    Wie dit wenst kan ook hier nog een scheutje Baileys toevoegen.

  2. Haal de cakejes uit hun vorm.

    Spuit de room op de cakejes en werk af met chocoladeschilfers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating