Mini-cheesecake met chocolade en Baileys
Ingrediënten
Bodem
- 100 g Oreo koekjes
- 2 el boerenboter
Vulling
- 200 g Philadelphia natuur of andere room kaas
- 50 g suiker
- 20 g pure cacao
- 60 g platte kaas
- 30 ml Baileys
- 1 ei
Topping
- 100 ml room (35% vet)
- 20 g poedersuiker
- chocoladeschilfers
Instructies
Bodem
-
Verwarm de oven voor op 170°C.
-
Mix de koekjes fijn in een keukenrobot.
[thermomix: 5 sec, stand 6, eventueel langer als nog niet alles fijn is]
-
Smelt de boter en meng deze onder de verkruimelde koekjes.
-
Wanneer je een metalen cupcakevorm gebruikt, plaats dan eerst cupcakepapiertjes in de vormpjes. Bij een silicone cupcakevorm hoeft dit niet.
-
Leg een laagje koekjes in de vormpjes. Druk goed aan.
-
Bak de deze bodemlagen 5 min in de voorverwarmde oven op 170°C.
Laat afkoelen.
Vulling
-
Verlaag de oven naar 150°C.
-
Meng de roomkaas met de suiker en de cacao.
[thermomix: plaats de vlinder 10 sec, stand 3]
-
Voeg de platte kaas en Baileys toe.
Voeg het ei toe en meng dit tot een egaal mengsel.
[thermomix: met vlinder 15 sec stand 3]
-
Verdeel het kaasmengsel over de vormpjes.
-
Bak de cheesecakejes voor 12min in een voorverwarmde oven van 150°C.
Daarna zet je de oven af, maar laat je de ovendeur dicht voor 5 min.
Na deze 5 min haal je de cakejes uit de oven.
-
Laat afkoelen en plaats later in de koelkast.
Topping
-
Klop de room met de suiker op.
Wie dit wenst kan ook hier nog een scheutje Baileys toevoegen.
-
Haal de cakejes uit hun vorm.
Spuit de room op de cakejes en werk af met chocoladeschilfers.