Gevulde spinaziepannenkoeken met gorgonzolasaus
Ingrediënten
Pannenkoeken
- 110 g bloem
- 2 eieren
- 2 dl melk
- 5 blokjes diepvriesspinazie
- boter
Vulling
- 400 g gemengde paddenstoelen
- gedroogde dragon
- gedroogde tijm
- verse bieslook
- verse peterselie
Saus
- 25 cl room
- 200 g Gorgonzola
Instructies
Pannenkoeken
-
Doe de bloem in een blender samen met een snuifje zout.
-
Doe de volledige eieren bij de bloem en meng op een lage snelheid.
[thermomix: plaats de vlinder, 30 sec, stand 3]
-
Voeg de melk langzaam toe terwijl de blender op een lage snelheid draait.
-
Knijp de ontdooide spinazie uit.
Voeg de spinazie toe in de blender samen met wat peper en zout.
-
Mix alle goed door elkaar op een hoge snelheid tot je een glad beslag bekomt.
[thermomix: zonder vlinder: 10 sec, stand 7-8]
Hou aan de kant voor straks.
Vulling
-
Snijd de paddenstoelen in stukjes en bak ze in wat boter.
-
Voeg de kruiden toe en breng op smaak met peper en zout.
Saus
-
Verwarm de room in een pannetje.
Voeg de gorgonzola toe en laat op een laag vuurtje smelten.
-
Kruid met peper en zout.
Afwerking
-
Neem een pannenkoekenpan en smelt er een klein klontje boter in.
-
Giet een beetje van het beslag in de pan en draai rond zodat het beslag verdeeld is over het hele oppervlak.
-
Bak de pannenkoeken langs beide kanten en leg op een bord.
-
Vul de pannenkoek met de paddenstoelenmix en rol ze op.
-
Verdeel de saus over de pannenkoek.
Smakelijk!
bron: Spar