Strawberry caipirinha
Ingrediënten
- 2 cl cachaça of witte rum
- 3 cl aardbeilikeur
- 1 limoen
- 2 cl suikersiroop (2 delen suiker, 1 deel water)
- ijblokken
- gecrusht ijs
Instructies
-
Maak de suikersiroop door 2 delen suiker te mengen met 1 deel water.
Roer goed door elkaar en laat zachtjes opwarmen tot alle suiker gesmolten is en er een siroop ontstaat. Laat zeker niet karameliseren.
-
Snij de uiteinden van de limoen en snij de rest in stukjes (16 blokjes).
Breng deze in een glas en stamp hier voorzichtig op zodat het sap vrijkomt.
-
Voeg 2 cl suikersiroop toe en roer door elkaar.
-
Voeg de cachaça of witte rum toe en de aardbeilikeur.
-
Vul het glas met grote ijsblokken en roer alles eens door elkaar met een lepel.
-
Werk af met gecrusht ijs bovenop en een schijfje limoen.
Tip
Vervang de aardbeilikeur door licheelikeur.