Ga terug
Print

Strawberry caipirinha

Hoeveelheid 1 cocktail

Ingrediënten

  • 2 cl cachaça of witte rum
  • 3 cl aardbeilikeur
  • 1 limoen
  • 2 cl suikersiroop (2 delen suiker, 1 deel water)
  • ijblokken
  • gecrusht ijs

Instructies

  1. Maak de suikersiroop door 2 delen suiker te mengen met 1 deel water.

    Roer goed door elkaar en laat zachtjes opwarmen tot alle suiker gesmolten is en er een siroop ontstaat. Laat zeker niet karameliseren.

  2. Snij de uiteinden van de limoen en snij de rest in stukjes (16 blokjes).

    Breng deze in een glas en stamp hier voorzichtig op zodat het sap vrijkomt.

  3. Voeg 2 cl suikersiroop toe en roer door elkaar.

  4. Voeg de cachaça of witte rum toe en de aardbeilikeur.

  5. Vul het glas met grote ijsblokken en roer alles eens door elkaar met een lepel.

  6. Werk af met gecrusht ijs bovenop en een schijfje limoen.

Tip

Vervang de aardbeilikeur door licheelikeur.