Speltpannenkoeken met ricotta
Ingrediënten
- 150 g speltbloem
- 50 g boekweitmeel
- 500 ml melk
- 2 eieren
- een snuifje zout
- 150 g ricotta
- 2 kl honing
- 1 citroen
- blauwe bessen
Instructies
-
Meng de speltbloem, boekweitmeel en zout door elkaar.
-
Doe de helft van de melk er bij en roer los met een klopper.
-
Meng nu de 2 eieren er door en roer goed los.
-
Roer voorzichtig de rest van de melk er door tot je een mooi beslag bekomt.
-
Neem een pannenkoekenpan (anti-kleef) en giet in de midden van de pan een kleine hoeveelheid beslag uit zodat je mooie kleine pannenkoekjes bekomt.
-
Als de pannenkoek wat droger wordt, dan draai je deze om.
Bak tot al het beslag op is.
-
Voor de topping roer je de ricotta met de honing door elkaar.
-
Was de citroen en rasp de schil. Voeg de citroenrasp toe aan de ricotta.
Roer alles mooi door elkaar.
-
Werk af met wat blauwe bessen.
Smakelijk!
Bron: uitpaulineskeuken.nl