Speltpannenkoeken met ricotta

Speltpannenkoeken met ricotta

Ingrediënten

  • 150 g speltbloem
  • 50 g boekweitmeel
  • 500 ml melk
  • 2 eieren
  • een snuifje zout
  • 150 g ricotta
  • 2 kl honing
  • 1 citroen
  • blauwe bessen

Instructies

  1. Meng de speltbloem, boekweitmeel en zout door elkaar.

  2. Doe de helft van de melk er bij en roer los met een klopper.

  3. Meng nu de 2 eieren er door en roer goed los.

  4. Roer voorzichtig de rest van de melk er door tot je een mooi beslag bekomt.

  5. Neem een pannenkoekenpan (anti-kleef) en giet in de midden van de pan een kleine hoeveelheid beslag uit zodat je mooie kleine pannenkoekjes bekomt.

  6. Als de pannenkoek wat droger wordt, dan draai je deze om.

    Bak tot al het beslag op is.

  7. Voor de topping roer je de ricotta met de honing door elkaar.

  8. Was de citroen en rasp de schil. Voeg de citroenrasp toe aan de ricotta.

    Roer alles mooi door elkaar.

  9. Werk af met wat blauwe bessen.

    Smakelijk!

Bron: uitpaulineskeuken.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating