Gebakken eieren met groene asperges en spinazie
Ingrediënten
- 300 g groene asperges
- 250 g spinazie
- 150 g Philadelphia light
- 1 el groene pesto
- 6 eieren
- 150 g kerstomaatjes
- 50 g crackers met olijven
- 1/2 rode ui
- enkele blaadjes rucola
- balsamicoazijn
- peper en zout
Instructies
-
Neem een ruime pot met gezouten water en kook de asperges hierin voor ongeveer 3-5 min. (je kan ze ook stomen)
-
Neem een grote pan en verhit er wat olijfolie in.
Bak de asperges kort in de pan.
Kruid ze met peper en zout.
-
Leg de gebakken asperges in een ruime ovenschotel.
-
Neem nu de gewassen spinazie en stoof deze in de pan van de asperges.
Eventueel nog een beetje olijfolie toevoegen.
Waarschijnlijk zal je de spinazie niet in 1 keer kunnen stoven en moet je deze in verschillende keren in de pan brengen.
Kruid met peper en zout.
-
Leg de gestoofde spinazie bovenop de groene asperges in de ovenschaal.
-
Meng in een apart potje de Philadelphia kaas met 2 el water en de groene pesto.
Verdeel dit over de groenten.
-
Verwarm de oven voor op 190°C.
-
Breek de eieren bovenop de groenten.
Plaats in de voorverwarmde oven en laat 13-20 min bakken. (afhankelijk van hoe je het ei gebakken wenst. Na 13-15 min is de eierdooier nog lopend, na 20 min is deze hard).
-
Maak ondertussen het slaatje.
Snij de tomaatjes in twee. Schil de rode ui en snij de helft fijn.
-
Meng de tomaatjes met de ui en wat blaadjes rucola door elkaar.
Kruid met wat peper en de balsamicoazijn.
-
Kraak de crackers in stukjes en verdeel over het slaatje.
Dien het slaatje op samen met de warme groenten-eischotel.
Smakelijk!
Bron: healthyfood.co.uk