Gebakken eieren met groene asperges en spinazie

Gebakken eieren met groene asperges en spinazie

Hoeveelheid 2 personen

Ingrediënten

  • 300 g groene asperges
  • 250 g spinazie
  • 150 g Philadelphia light
  • 1 el groene pesto
  • 6 eieren
  • 150 g kerstomaatjes
  • 50 g crackers met olijven
  • 1/2 rode ui
  • enkele blaadjes rucola
  • balsamicoazijn
  • peper en zout

Instructies

  1. Neem een ruime pot met gezouten water en kook de asperges hierin voor ongeveer 3-5 min. (je kan ze ook stomen)

  2. Neem een grote pan en verhit er wat olijfolie in.

    Bak de asperges kort in de pan.

    Kruid ze met peper en zout.

  3. Leg de gebakken asperges in een ruime ovenschotel.

  4. Neem nu de gewassen spinazie en stoof deze in de pan van de asperges.

    Eventueel nog een beetje olijfolie toevoegen.

    Waarschijnlijk zal je de spinazie niet in 1 keer kunnen stoven en moet je deze in verschillende keren in de pan brengen.

    Kruid met peper en zout.

  5. Leg de gestoofde spinazie bovenop de groene asperges in de ovenschaal.

  6. Meng in een apart potje de Philadelphia kaas met 2 el water en de groene pesto.

    Verdeel dit over de groenten.

  7. Verwarm de oven voor op 190°C.

  8. Breek de eieren bovenop de groenten.

    Plaats in de voorverwarmde oven en laat 13-20 min bakken. (afhankelijk van hoe je het ei gebakken wenst. Na 13-15 min is de eierdooier nog lopend, na 20 min is deze hard).

  9. Maak ondertussen het slaatje.

    Snij de tomaatjes in twee. Schil de rode ui en snij de helft fijn.

  10. Meng de tomaatjes met de ui en wat blaadjes rucola door elkaar.

    Kruid met wat peper en de balsamicoazijn.

  11. Kraak de crackers in stukjes en verdeel over het slaatje.

    Dien het slaatje op samen met de warme groenten-eischotel.

    Smakelijk!

Bron: healthyfood.co.uk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating