Hartige wafel met mosterd, kaas en tomaat
Hoeveelheid 2 stuks
Ingrediënten
- 1 vel bladerdeeg
- 1 tomaat
- 100 g gruyèrekaas
- 2 kl mosterd
Instructies
-
Rol het vel bladerdeeg open en snij er de ronde kanten af zodat je een groot vierkant bekomt.
-
Snijd het vierkant in 4 kleinere vierkantjes.
-
Besmeer 2 van de 4 vierkantjes met mosterd.
-
Leg bovenop de mosterd een hoopje gruyèrekaas.
-
Snij de tomaat in stukken en verwijder de zaadjes.
snij in kleine blokjes.
-
Leg de tomatenblokjes op de gruyèrekaas.
-
Werk af door de vierkantjes bladerdeeg die niet belegd zijn bovenop de belegde vierkanten te leggen. Druk de zijkanten stevig aan met je vingers.
-
Verwarm een wafelijzer voor. Leg er de bladerdeegpakjes tussen laat enkele minuten bakken tot de wafeltjes mooi bruin zien. Serveer warm tot lauw.
Smakelijk!