Zoete aardappelpizza met chorizo en tomaatjes
Ingrediënten
Bodem
- 500 g zoete aardappel
- 100 g havermout
- 2 eieren
- oregano
- tijm
- peper en zout
Toppings
- tomatensaus
- chorizo
- kerstomaatjes
- parmezaanschilfers
- rode ui
- rucola
Instructies
Bodem
-
Schil de zoete aardappel en snijd hem in grove stukken.
-
Breng water aan de kook en kook de aardappels voor 10min.
-
Laat uitlekken in een vergiet.
-
Doe 100g havermout in een blender en mix zeer fijn tot meel.
[thermomix: 20 sec, stand 10]
-
Voeg de stukken aardappel toe aan de blender en mix tot 1 gladde massa.
[thermomix: 30 sec, stand 4-5]
-
Breng de massa in een mengkom.
Roer er de eieren onder en kruid met oregano, tijm en peper en zout.
-
Schep alles op een met bakpapier beklede bakplaat.
Spreid het deeg goed uit (overal ongeveer 5mm dikte). Gebruik hiervoor de bolle kant van een lepel.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
Bak de bodem voor 30 min in de voorverwarmde oven.
-
Laat de bodem even afkoelen.
Toppings
-
Smeer de pizzabodem in met de tomatensaus.
-
Beleg de pizza met stukjes chorizo, gehalveerde kerstomaatjes, enkele ringen van de rode ui, parmezaan schilfers en als laatste wat rucola.
-
Bak de pizza juist voor het opdienen nog 5 min in een oven van 200°C.
Smakelijk!
Inspiratie: mindyourfeed.nl