Tiramisu met advocaat en speculaas
Hoeveelheid 4 personen
Ingrediënten
- 250 g mascarpone
- 100 g advocaat
- 2 eieren
- 75 g kristalsuiker
- 2 el poedersuiker
- 10 tal speculaaskoekjes
- chocoladeschilfers
Instructies
-
Splits de eieren.
-
Voeg 2 el poedersuiker toe aan het eiwit en klop op.
-
Voeg de kristalsuiker toe aan de eigelen en klop ook deze op tot een luchtige massa.
-
Roer de mascarpone en advocaat door het eigeelmengsel.
-
Spatel het opgeklopte eiwit voorzichtig door het mengsel.
-
Doe de speculaaskoekjes in een plastiek zakje en verkruimel ze door er met een deegrol over te gaan.
-
Strooi wat van de verkruimelde speculaas op de bodem van de glaasjes.
-
Giet dan het mascarponemengsel in de glaasjes tot ongeveer in de helft.
-
Strooi er opnieuw verkruimelde speculaas over en verdeel er het mascarponemengsel over.
-
Werk af met chocoladeschilfers.
Laat enkele uren opstijven in de koelkast.
bron: 15gram