Tiramisu met advocaat en speculaas

Tiramisu met advocaat en speculaas

Hoeveelheid 4 personen

Ingrediënten

  • 250 g mascarpone
  • 100 g advocaat
  • 2 eieren
  • 75 g kristalsuiker
  • 2 el poedersuiker
  • 10 tal speculaaskoekjes
  • chocoladeschilfers

Instructies

  1. Splits de eieren.

  2. Voeg 2 el poedersuiker toe aan het eiwit en klop op.

  3. Voeg de kristalsuiker toe aan de eigelen en klop ook deze op tot een luchtige massa.

  4. Roer de mascarpone en advocaat door het eigeelmengsel.

  5. Spatel het opgeklopte eiwit voorzichtig door het mengsel.

  6. Doe de speculaaskoekjes in een plastiek zakje en verkruimel ze door er met een deegrol over te gaan.

  7. Strooi wat van de verkruimelde speculaas op de bodem van de glaasjes.

  8. Giet dan het mascarponemengsel in de glaasjes tot ongeveer in de helft.

  9. Strooi er opnieuw verkruimelde speculaas over en verdeel er het mascarponemengsel over.

  10. Werk af met chocoladeschilfers.

    Laat enkele uren opstijven in de koelkast.

bron: 15gram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating